Teekay de Salto Koning

Rapper en breakdancer Teekay uit Eindhoven staat bekend om zijn salto's en vlogs die veel aandacht krijgen.

Teekay werd in heel Nederland beroemd tijdens de coronarellen in 2021, met zijn vlogs die stof deden opwaaien als verslaggever. Maar hierdoor moest hij ook even naar de gevangenis.

Na zijn gevangenisstraf wil Teekay het roer omgooien en vooral een voorbeeld zijn voor andere jongeren. In de 2doc film neemt Teekay ons mee in zijn leven. Ook praat hij over zijn jeugd in pleeggezinnen, de fouten die hij heeft gemaakt en zijn dromen. Waar is Teekay naar op zoek?

"Teekay is niet alleen een Salto Koning, maar ook een krachtig symbool voor jongeren die te vaak over het hoofd worden gezien. Deze documentaire is mijn bijdrage aan het belichten van zijn unieke reis en het representeren van anderen, die net als hij een stem verdienen." - Aiman Hassani, regisseur

"Teekay De Salto Koning" is een documentaire over vlogger, rapper en breakdancer Teekay. In deze docu neemt Teekay ons mee in zijn leven. Tijdens deze 2doc passeren ook zijn jeugd, zijn dromen en de fouten die hij heeft gemaakt. We leren in de docu een jongen vol paradoxen kennen - aandoenlijk en gevaarlijk, talentvol en problematisch.

Na in zijn vroege jeugd in pleeggezinnen te hebben gewoond met afwezige ouders, belandt hij een tijdje op straat. In 2023, verlangt hij naar een plaats om 'thuis' te noemen.

Teekay uit Eindhoven is bekend geworden in heel Nederland door de vlogs die hij maakte tijdens de coronarellen in 2021. In de 2doc laat hij ook beelden zien van de rellen. Maar hij moet ook even naar de gevangenis.

De gevangenisstraf is voor hem tegelijkertijd een eenzaam dieptepunt. Maar ook een motief om het roer om te gooien: hij heeft zijn lesje geleerd.

Hij wil een voorbeeld voor andere jongeren zijn. Hij krijgt zelfs subsidie om eigen projecten met jongeren op te zetten. Door publieke optredens krijgt hij bovendien contact met tot dan toe voor hem onbekende familieleden.

Het gevoel een familie te hebben doet hem goed, maar confronteert hem ook met zijn grotere gemis. Want Teekay heeft zijn moeder die in Marokko woont al meer dan tien jaar niet gezien. Als de positieve aandacht begint om te slaan en de subsidies opdrogen. Dan moet Teekay op zoek naar andere manieren om in zijn levensonderhoud te voorzien.

Waar gaat hij van rond kunnen komen? En lukt het hem zijn moeder weer te zien? Teekay – De Salto Koning is een documentaire over een talentvolle jongen met een onstuimig verleden. Met zijn zoektocht naar een volwassen bestaan.

Kijk film

Achter het verhaal - Teekay de Salto koning

In "Teekay – De Salto Koning" benadert regisseur Aiman Hassani een persoonlijk en aangrijpend verhaal. Dit deed hij met een unieke visuele stijl en diepgaande empathie.

Het filmproces was uitdagend, maar zeer verrijkend. Hassani en zijn team brachten vele uren door met Teekay. Zowel observerend als vastleggend hoe hij zijn leven na de gevangenis weer oppakte.

Ze wilden de rauwe realiteit van zijn dagelijks leven en zijn innerlijke strijd vastleggen. Wel zonder het narratief te beïnvloeden. Deze benadering heeft geleid tot een film die niet alleen het verhaal van Teekay vertelt. Ook geeft dit breder commentaar op thema's zoals jongerencultuur, veerkracht en zelfontdekking.

Het plan was om een film te maken die dicht bij de mensen staat. Maar ook iets is dat iedereen kan begrijpen. Het moet laten zien hoe ingewikkeld het leven van mensen is.

Contact

  • Aiman Hassani
  • ik@aimanhassani.com
  • 0659064049
  • KVK nr: 86665437
  • Bezoekadres: Wolvenplein 25 - 0.B.17, 3512 CK, Utrecht
Stuur e-mail